keskiviikko 14. tammikuuta 2015

tj 10 & tj 125

Tj 10. Tänään jäljellä kymmenen. Nimittäin työvuoroa! Sitten se on ohi! Kesäkuusta viime pääsykokeiden jälkeen alkanut työputki on tulossa päätökseensä kymmenen työpäivän eli vajaan kahden viikon päästä. Sitten tulisi suunnitelmieni mukaan taskussani ja tililläni olla riittävästi kolikoita, jotta pystyn keskittymään koko loppukevään ajan siihen tärkeimpään, pääsykoeopiskeluun. Raha-asiat ovat varmasti monien muidenkin lääkishakijoiden murhelistalla. Moni lääkikseen hakija tulee lukiopohjalta, jolloin hakija ei ole automaattisesti oikeutettu saamaan työkkäristä tukea. Näin ainakin itselläni. Olen tosin tehnyt töitä jo sen verran, että minun pitäisi olla oikeutettu normaaliin työttömyysrahaan. Mutta sitten on näitä kaikenlaisia kivoja karenssiaikoja, "opiskeluaikoja" ja viime kesänä yllätyksenä kerrottu "odotusaika", jotka potkivat minutkin viime vuoden kesästä asti säästämään rahaa niin, ettei minun tarvitsisi lähteä nyt keväällä tappelemaan systeemiä vastaan ja hankkimaan itselleni "laiskottelurahaa". Onneksi tili hymyilee sen verran, että tulen varmasti pärjäämään seuraavat neljä kuukautta maksellen välttämättömiä:)

viimeiset työvuorot jääkaapin ovessa

Täyspäiväisestä työstä huolimatta aloitin pääsykoeopiskelun jo elokuussa. Silloin päätin aloittaa kevyesti opiskelemalla kertaavia tehtäviä vanhoista matskuistani, jotka olivat jääneet helppouden takia viime vuonna laskematta. Kevyesti, vähän kerralla ja pitkällä aikavälillä siis tuli kertailtua töiden lomassa fysiikan ja kemian aihealueet. Jostain syystä aloin myös pitämään jonkinnäköistä kirjanpitoa siitä, kuinka paljon tulen tänä lukuvuonna laskemaan yhteensä fysiikkaa ja yhteensä kemiaa. Olen elokuusta asti siis kirjannyt kalenteriini ylös, kuinka monta tehtävää fysiikasta ja kemiasta olen tehnyt per viikko ja kuinka paljon ratkaistuja tehtäviä on kertynyt tähän päivään mennessä. Tarkoituksena tässä typerässä ja ylimääräisessä listaamisessa oli nyt syksyn ja loppuvuoden aikana kenties se, että halusin seurata pystynkö laskemaan säännöllisesti enemmän kuin parisen laskua per viikko töiden lomassa. Ja tähän mennessä olen onnistunut. Lisäksi laskettujen laskujen yhteismäärää aion verrata viime vuoden itseopiskelumateriaalieni tehtävämäärään. Numerot ovat kivoja. Olen päättänyt, että tänä vuonna tulen opiskelemaan enemmän kuin koskaan, jotta unelmani toteutuisi. Pieni tilastointi auttaakin hahmottamaan, kuinka paljon enemmän olenkaan oikeasti tehnyt töitä:) Lukujen tuijottelu on palkitsevaa.

eräs ahkera työ/opiskeluviikko joulukuulta

Eilen sain viimein tehtyä lopullisen lukupäiväkirjan keväälle ja samalla iski pienoinen stressi. Työn ohella opiskelu on ollut aika rankkaa ja kurkussa tuntuu pienoista ahdistusta ja loman tarvetta. Tulevat tehtävämäärät eivät ainakaan tähän auttaneet. Hyppy parin kymmenen tehtävän laskemisesta viikossa moneen kymmeneen tehtävään per viikko saattaa olla aika hurja. Onneksi olen varannut yhden lepoviikon kalenteriini ennen opiskelu-urakan aloittamista. Toivottavasti maltan lepäillä tuon viikon enkä stresseissäni availe yhtään kirjaa tuolla viikolla. Tarkoituksena olisi tuon viikon aikana tsempata itseäni jälleen siihe ajatukseen, että opiskelu korvaa nyt työn ja aikaakin opiskeluun menee sen mukaisesti. Tein lukusuunnitelmani huolella ja pläräsin sen moneen kertaan läpi laskien viikottaiset tehtävämäärät. Tällä hetkellä uskon lukusuunnitelmani olevan ihan realistinen tehtävämääriltään unohtamatta tietenkään vapaapäiviä! Pienenä kivana yllätyksenä en tietenkään voi tietää valmennuskurssilta saamieni kotitehtävien yms lisätehtävien määrää, mutta toivottavasti saan nekin tehtyä jossakin kalenterin nurkassa. Parempi kait näin päin, ettei tehtävistä ainakaan tule pulaa kesken opiskelukevään.

huhtikuista lukusuunnitelmaa

Nyt rupeankin viettämään viimeistä vapaapäivääni kolmen vapaapäivän putkestani vaihteeksi kemian tehtävien parissa. Illalla laskeskellaan vielä fysiikkaa valmennuskurssilla, joten ihan kevyt ja leppoisa vapaapäivä siis tiedossa. Onneksi huomenna pääsee lepuuttaan aivoja töihin. Tj 10!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti